rumegus - 13/15

13. un patrat


















Nu mai aveam bani de malai, asa ca m-am dus pana in curtea unei fabrici din apropiere, unde vazusem niste gramezi de rumegus. Dupa ce i-am spus paznicului ca am nevoie de cateva pungi, m-a lasat sa plec de acolo cu materialul de care aveam nevoie. M-am dus din nou in zona cu iarba arsa, pentru ca acolo nu e nimeni si pot face ce vreau, in liniste. Intr-unul dintre luminisuri am desenat un patrat si spre deosebire de incercarea de ieri cu malai, de data asta interventia mea era foarte vizibila.






















14. un cerc


















Rumegusul e mai spornic decat malaiul si dupa ce terminasem cu patratul, imi mai ramasese o punga intreaga. Observasem ca toti copacii din zona asta se uscasera pe jumatate, mica mirare daca te gandesti ca luasera foc. Unul din pinii din apropiere arsese si in sus pe trunchi, din cauza ca rasina e foarte inflamabila. M-am gandit sa il incercuiesc cu niste rumegus, care in lumina foarte puternica arata ca un strat de zapada. In timp ce presaram ce imi mai ramasese in punga, in aer mirosea frumos a rasina arsa.






















15. cosurile de gunoi


















Venisem de acasa cu o poza pe care o taiasem in doua si cu o coala pe care scrisesem ceva cu cerneala roz. Poza face parte din arhiva de fotografii a cinematografului Capitol, pe care am recuperat-o in proportie de 70 %. In seara in care am plecat acasa cu un ditamai ruloul de postere si poze m-am simtit cam prost, pentru ca nu stiam ce aveam sa fac cu ele si credeam ca le-am luat cu mine doar din lacomie. Poate ca incetul cu incetul am sa le folosesc.



















Nu toate sunt foarte potrivite. Doamna asta ganditoare si domnul din fundal, care canta la clarinet, cam dezamorseaza mesajul scris cu cerneala, pe care eu il voiam destul de vehement. Dar imi place atmosfera de reverie pe care o induce imaginea, pornind de la impresia ca de fapt ceea ce e scris cu roz sunt gandurile ei.