malai - 12


















Cand m-am plimbat data trecuta prin parcul Pantelimon, am descoperit o zona destul de mare in care iarba fusese arsa, asa cum arzi o miriste. Mi-am propus sa folosesc fundalul de cenusa neagra pentru o interventie. Voiam sa acopar una dintre potecile din iarba arsa cu malai. Ma gandeam la contrastul dintre galbenul citron si negrul ierbii arse. Mi-am cumparat trei kilograme de malai extra de la Cora si am pornit catre parc. Am ales cu greu o poteca, pentru ca erau foarte multe si fiecare avea un avantaj care ii lipsea celeilalte. Pana la urma m-am hotarat si am inceput sa presar malaiul pe pamant. Intentia mea era sa acopar toata suprafata potecii in asa fel incat contrastul sa fie izbitor si interventia sa fie foarte vizibila.



















Cu toate astea, cele trei kilograme de malai de-abia mi-au ajuns pentru a trasa o linie destul de subtire. In plus, din cauza ca aparatul meu de turist e cam miop si lumina de la amiaza stralucea foarte puternic, culoarea galben a malaiului a fost supraexpusa si contrastul nu se observa foarte bine. Desi pentru putinii trecatori care se aventureaza prin partea aia de parc interventia mea este foarte vizibila, imi dau inca o data seama ca fara niste fotografii bune e greu sa iti inregistrezi cum trebuie intentia initiala.



















Si daca tot e vorba de documentare, poate e momentul sa adaug ca toate celelalte interventii din parc, adica desenele de pe cosurile de gunoi, umbra din betisoare si umbra desenata cu creta a lampadarului, nu mai sunt.