tudor ene - vernisaj


















vineri 6 martie 2009, la ora 21.00, va avea loc vernisajul expozitiei Tabla si vopsea a lui Tudor Ene la galeria 29, un spatiu de expunere amenajat intr-o sufragerie de bloc.


L-am intalnit pe Tudor Ene la Timisoara. Se suise pe un butoi si desena ceva pe un perete. In saptamana aia am facut prima interventie, dar el era deja acolo, desi avea cu zece ani mai putin decat mine. Artist tanar in sensul propriu al cuvantului, Tudor face fotografii, graffiti si pictura. Dar participa si la organizarea unei expozitii de fotografie, avand rolul de curator.

I-am propus un format si un mediu in care sa isi continue manipularile de vopsea. L-am introdus intr-o zona a materialelor industriale, scotandu-l din intimitatea uleiului pe panza.

Din cauza formei, cercurile de tabla au un aer de serie. Cu toatea astea, ele sunt suportul material al unor stimuli vizuali complet diferiti de la un obiect la celalalt. Contrastele de culoare, dar si materilalitatea vopselei care curge si se solidifica in forme abstracte, dincolo de orice reprezentare, construiesc niste senzatii care se cer descifrate cu ajutorul retinei, mai mult decat printr-un efort intelectual.

Emotiile privitorului sunt puse in miscare de mareea de vitalitate in stare bruta.


obiectele vor fi distribuite catre publicul prezent la deschiderea expozitiei printr-o tragere la sorti. pentru a primi una dintre cele 10 invitatii, trimiteti un email la mirceanicolaeee[at]yahoo.com.