grafic de activitate 2007 - 2018 / 13 noiembrie 2019

Primul grafic e dificil de susținut cu argumente cantitative. E vorba de intensitatea și de calitatea experienței individuale. De plăcerea observației legată de felul cum se dezvoltă o serie de aptitudini, de felul în care lucrurile învățate se leagă cu cele pe care poți efeciv să le materializezi fizic, în gest, sau ca un gând. 































Al doilea grafic e bazat pe o analiză a cv-ului propriu, în care există, inevitabil, momente care merg de la succes până la stagnare, sau eșec. Am măsurat evoluția graficului pornind de la criterii cum ar fi recunoașterea din partea colegilor, premii, vizibilitate publică, sau importanța acordată de scena artistică. Nu îmi fac iluzii că e vorba de o evaluare în întregime obiectivă. Mă ajută însă să înțeleg de fapt ce s-a întâmplat și când în parcursul profesional, așa cum îl pot vedea și ceilalți, fiind partea exterioară a muncii de artist. După cum se vede, există diferențe considerabile între ceea ce e important în forumul interior și ce e important, sau ce devine important în afara lui. E vorba de două lumi diferite.







Graficul al treilea se referă la presiunea socială, care e compusă din presiunea instituțională a scenei de artă, plus conflictele cu colegii din domeniul vizual. Ar fi de fapt o vizualizare a conflictelor cu instituțiile și cu colegii, care produc inevitabil daune grave muncii artistice. Din nou e surprinzător de văzut că și acest grafic are o evoluție independentă de celelalte două. Plăcerea de a lucra merge pe un drum, "cariera" pe altul, iar contactul conflictual cu scena are și el traiectoria lui separată. Cele trei imagini fac parte dintr-o tentativă mai largă de a încerca să înțeleg cum funcționează profesia de artist contemporan, pornind de la experiența personală.