un panou rutier / 22 iunie 2011

































Cu ajutorul centrului de arta La Criee am construit un panou rutier imitand formatul, designul si literele panourilor de pe soseaua de centura a orasului Rennes din Franta. Apoi l-am montat pe partea stanga a acelei sosele. Vopsea alba si neagra pe placaj de lemn (310 x 104 mm), vopsea gri pe doi stalpi de lemn (350 mm), text in franceza 'L'Ideal Social / 150 m'.



































Panoul a fost plasat la o distanta de 150 de metri de un pod dezafectat care a fost scos din folosinta acum trei luni. In acel moment, toate iesirile pe partea stanga de pe centura au fost inchise, numai iesirile de pe partea dreapta fiind lasate sa functioneze pe soseaua respectiva.




































Se pare ca din punctul de vedere al traficului, existenta unor iesiri si pe dreapta si pe stanga marea numarul de accidente posibile.



































Am desemnat aceasta iesire de autostrada care acum e in ruina cu eticheta generica de 'L'Ideal Social' pentru ca, din punctul meu de vedere, mi se pare ca e usor sa formulezi o idee abstracta la nivel verbal, dar e mai greu sa o materializezi.



































Starea ambigua a locului spre care indica panoul, dar si distanta evidenta dintre ce este acesta si sintagma enuntata sunt folosite ca ilustrari ale acestui fapt.




































Instalat pe data de 22 iunie la ora 21.00, panoul nu a fost vizibil in intregime decat pana a doua zi la ora 10.00, cand muncitorii de la Directia Regionala a Administratiei Drumurilor Nationale din Franta au agatat doua cercuri de plastic pe partea cu textul.