interventii posibile - 82/6 - o amenintare























Un barbat o hartuieste pe sora mea, pretextand ca ar vrea sa se insoare cu ea. I-a aflat adresa, numerele de telefon fix si mobil, dar si codul numeric personal. El pretinde ca are legaturi la politie si asa a ajuns in posesia respectivelor informatii.

Acum doua luni a sunat la usa un domn care voia sa vorbeasca cu sora mea. Daduse curs unui anunt de pe internet, in care se spunea ca sora mea ar face poze porno. Mama, sora mea si cu prietenul ei l-au dus la politie pe omul respectiv ca sa dea declaratie. Au depus apoi o plangere pe care au inregistrat-o la sectia de politie.
























Acum o luna a mai venit cineva sa intrebe de o sedinta de poze. Era un domn scund, in varsta de vreo patruzeci si cinci de ani, imbracat ca un muncitor.

Saptamana trecuta a mai venit inca un tip. De data asta, enervat de insistenta lui (era 9 dimineata si cred ca a sunat de vreo patru ori la usa intr-un interval de o ora) am iesit si i-am facut o fotografie, dupa care l-am amenintat ca il voi duce si pe el la politie asa cum facuse familia mea cu celalalt. Mi-a strans mana sovaitor si a plecat spunandu-mi multumesc.
























As fi putut sa dau si eu un anunt impotriva celui care imi trimite toti oamenii astia acasa. Dupa aceea mi-am dat seama ca imi stie adresa, incat ar fi putut sa imi trimita si mai multi oameni pe cap.

In cazul in care voi mai primi vizite ale unor necunoscuti si luna viitoare, as putea sa dau mai multe anunturi la mai multe ziare, la toate rubricile disponibile si sa platesc aparitia anunturilor timp de doua luni de zile, de doua ori pe saptamana. E evident ca persoanei care o hartuieste pe sora mea ii place sa raspunda la telefon si sa ii directioneze pe altii catre adresa mea. Totusi, avalansa de telefoane ar putea sa il deranjeze pana si pe el.

Politia locala are numarul de telefon al respectivului, dar si amprentele de pe plic. Cu toate astea, a inaintat cazul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, sub pretextul ca 'nu suntem in America' si un asemenea caz nu se solutioneaza asa usor, chiar daca mama si sora mea au fost amenintate verbal cu moartea, violul, etc.