statement

Dupa doi ani de zile de explorare urbana am lasat in urma decorurile SF ale siturilor industriale pentru a-mi intoarce atentia catre scenografia interioarelor cu obiecte uzate. Mai mult, am inceput sa intervin asupra unora din locurile descoperite. Pornesc mereu de la senzatia puternica pe care un asemenea loc o transmite vizitatorului si incerc sa ii deslusesc semnificatia concentrata in obiecte, in lumina, sau in felul in care sunt dispuse traiectoriile in spatiu.

Ma folosesc de naturaletea artistilor graffiti care isi insusesc in mod firesc orice suprafata, desi eu desenez cu pensula si cu vopsea. Poezia materialelor ma atrage, ca si fotografiile gasite, sau semnificatiile evidente pe care incerc sa le prelungesc cumva catre punctul in care devin surprinzatoare. Deseori recurg la scrisul caligrafiat al signalisticii comuniste, care oscileaza mereu intre improvizatia ridicola si designul serios.

Imi numerotez fiecare lucrare, pentru ca mi-am propus sa fac doar o suta de interventii. Daca nu e vorba de calitatile inerente materialelor care imi comunica direct niste semnificatii pe care le folosesc ca atare, de multe ori in ceea ce fac imi propun sa vorbesc despre istoria mea afectiva. Pun de asemenea in discutie descurajarea din mediul urban in care traiesc, prezenta si la un nivel mai general in tara mea, ce pare coplesita de un apasator si iluzoriu sentiment de neputinta si de lipsa de perspectiva.