usi de lift / 30 iunie 2011


















































Cu ajutorul unui stencil si a unui tub de spray, am scris cu fontul Cambria textul 'Eu vreau APĂ. VOI?' pe usile de lift din blocul in care locuiesc.























































De trei luni de zile nu mai avem apa calda.























































Doamna administrator a fost data in judecata de asociatia de locatari pentru ca in timpul celor cinci ani de cand se ocupa de blocul nostru, a facut sa dispara o suma de un miliard si jumatate de lei vechi din banii de intretinere. In urma acestei situatii, inca de anul trecut si continuand cu anul acesta, furnizorii taie apa calda si apa rece in functie de restantele pe care le avem.























































Pentru ca procesul penal si cel civil care i-au fost intentate acestei doamne vor dura probabil in jur de un an, unii locatari s-au gandit ca ar fi mai bine fie sa nu mai plateasca nici un fel de intretinere, fie sa plateasca din cand in cand, dar nu la timp.























































Motivatia invocata de ei este ca pe langa intretinere li se cere si o contributie suplimentara, care este folosita pentru a amortiza deficitul de buget din ultimii cinci ani, contributie care va fi inapoiata fiecaruia dintre locatari in momentul in care procesul se va incheia.























































Timp de cinci ani de zile toti acesti locatari au platit dublu la intretinere fara sa zica nimic. In ultimii doi ani, de cand se stie ca doamna administrator a folosit banii oamenilor in scopuri persoale, foarte multi dintre ei nu au facut altceva decat sa se injure din cand in cand la sendintele de bloc, in holul de la parter.























































In acest moment, stiindu-se inselati, prefera sa nu plateasca intretinerea la timp si sa nu contribuie la taxa suplimentara. Doar in ultimele doua luni, asociatia de locatari din blocul in care locuiesc a mai acumulat inca o datorie de 800 de milioane de lei vechi.























































Saptamana aceasta furnizorii vor taia probabil si apa rece.























































Acum doua luni de zile, un anonim, locuitor in bloc, a printat trei pagini A4 cu textul 'Eu vreau APĂ. VOI?' si l-a lipit in holul blocului in timpul serii. A doua zi afisul disparuse. In hol, alt locatar facuse o serie de desene indecente care o infatisau pe fosta doamna administrator. Femeia de servici a sters desenele si a dezlipit afisele.























































Folosindu-ma de un moment de liniste dintre orele 4 si 5 dimineata cand nu e nimeni pe scara blocului si toata lumea doarme, am re-scris textul pe care l-am vazut acum doua luni pe toate usile de la lift, de la parter pana la etajul zece.