cluj - 55/56

55. frunze


















Am desenat un arc de cerc langa sediul fundatiei Altart din Cluj, maturand frunzele copacului din curtea interioara.



















A doua zi locuitorii imobilului si-au insusit proiectul. Desi frunzele fusesera imprastiate de pasii celor care treceau prin locul respectiv, dimineata un domn in varsta maturase frunzele risipite dar si pe cele de-abia cazute, punandu-le la loc pe circumferinta pe care o trasasem cu o sfoara legata de un bat infipt intr-unul dintre colturile curtii.
























56. scari





Am participat la un atelier in care am invatat cum se poate crea un ambient inteligent. Impreuna cu echipa din care am facut parte am facut o interventie asupra scarii din sediul fundatiei Altart. Pasii celor care coborau sau urcau treptele erau detectati de un senzor de sunet, ce aprindea lumina de pe scara numai atata timp cat simtea zgomot in jur.




constructia


















Instalatia era formata din doua becuri, un senzor de sunet si un releu. Ultimul prelua semnalul de la senzor si pornea un comutator ce aprindea becurile. Mai jos se poate vedea senzorul de sunet lipit cu banda adeziva de scara.



















Si releul cu patru canale, din care instalatia folosea doar unul. Senzorul a fost construit de Cristina Iacob si releul de catre mine cu ajutorul Cristinei. Cristian Marchis ne-a ajutat sa le conectam intre ele.























































Asa arata scara cu senzorul, releul si cele doua becuri puse fiecare la locul lor. Cele trei sculpturi din dreapta erau acolo dinainte, fiind parte din mobilierul fundatiei.